Vilnius, 29. lipnja 2018.

Gostovanje gitarista Srđana Bulata u Litvi

U sklopu aktivnosti Veleposlanstva vezanih uz obilježavanje Dana državnosti, u Litvi je gostovao hrvatski gitarist Srđan Bulat. Tom prigodom, gitarist Bulat je održao četiri koncerta, zajedno s litavskim glazbenicama. U sklopu 23. Glazbenog festivala Pažaislis (Pažaislio muzikos festivalis, www.pazaislis.lt), nastupio je 23. lipnja 2018. u kulturnom centru Paliesiaus dvaras (okrug Ignalina), zajedno s pijanisticom Rūtom Mikelaitytė-Kašubienė i sopranisticom Dovilė Kazonaitė, 24. lipnja 2018. u Birštonasu i 26. lipnja 2018. u Šiauliaiu, zajedno s Kaunaskim glasovirskim trijom (Lina Krėpštaitė, glasovir, Indrė Andruškevičiūtė, violina, Asta Krištaponienė, violončelo).

Četvrti koncert je održan u Klaipėdi, 27. lipnja 2018, u sklopu koncertnog ciklusa Ljetne romanse klaipėdske Koncertne dvorane (www.koncertusale.lt), zajedno s pijanisticom Rūtom Mikelaitytė-Kašubienė i sopranisticom Dovilė Kazonaitė. Na navedenim koncertima izvodila su se djela hrvatskih, litavskih i ostalih skladatelja: M. Arnolda, F. A. Barbierija, F. J. Obradorsa, A. Markovića, S. Šuleka, G. Bizeta, L. Delibesa, M. de Falle, A. Lare, A. Babajaniana, K. Arakelyan, B. Papandopula, G. Kuprevičiusa i A. Piazzole. Također, Srđan Bulat je s kraćim nastupom sudjelovao i na otvaranju izložbe Hrvatska nematerijalna kulturna baština na popisu UNESCO-a, u Tvornici kulture, u Klaipėdi, 27. lipnja 2018.

Navedeno gostovanje je organizirano u suradnji Veleposlanstva, Državne filharmonije u Kaunasu, odnosno ljetnog Glazbenog festivala Pažaislis, Koncertne dvorane u Klaipėdi, Samostalnog sektora za javnu diplomaciju i kulturnu suradnju MVEP, te uz donacije tvrtki Šestan-Busch d.o.o. i Dalekovod d.d.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana