Vizos

Visą informaciją apie Kroatijos vizų sistemą rasite paspaudę šią nuorodą:

http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

SVARBUS PRANEŠIMAS:

2014 m. liepos 22 d. Kroatijos Respublikos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo Europos Parlamento ir Tarybos sprendimas Nr. 565/2014/EU. Jeigu užsieniečiai turi galiojančius Šengeno dokumentus arba Bulgarijos, Kipro ir Rumunijos vizas ar leidimus gyventi, papildoma (Kroatijos) viza į Kroatiją jiems nėra reikalinga.

Užsieniečiams, kurie turi:

  • vienodą vizą (C), galiojančią visų Šengeno erdvės valstybių teritorijose ir kurią turint galima atvykti du ar daugiau kartų;
  • riboto teritorinio galiojimo vizą (LTV), išduotą turėtojui dokumento, kurio nepripažįsta viena ar daugiau, bet ne visos Šengeno erdvės valstybės ir kuris galioja teritorijoje valstybių, pripažįstančių tą dokumentą ir kurią turint galima atvykti du ar daugiau kartų;
  • nacionalinę vizą (D) buvimo laikui ilgiau nei 90 dienų, kurią išdavė viena iš Šengeno erdvės valstybių narių;
  • leidimą gyventi, kurį išdavė viena iš Šengeno erdvės valstybių narių;
  • vizą, kurią turint galima atvykti du ar daugiau kartų ir Bulgarijos leidimas gyventi, kurių sąrašai yra nurodyti Sprendimo Nr. 565/2014/EU I-ame priede;
  • vizą, kurią turint galima atvykti du ar daugiau kartų ir Kipro leidimai gyventi, kurių sąrašai yra nurodyti Sprendimo Nr. 565/2014/EU III-ame priede;
  • vizas, kurias turint galima atvykti du ar daugiau kartų ir Rumunijos leidimai gyventi, kurių sąrašai yra nurodyti Sprendimo Nr. 565/2014/EU IV-ame priede;

nereikia turėti vizos tranzitui arba buvimui Kroatijoje ne ilgiau kaip 90 dienų per bet kurį 180 dienų laikotarpį.

Sprendimo Nr. 565/2014/EU tekstą rasite paspaudę šią nuorodą:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014D0565&from=RO

Kosovo Respublikos piliečiams, turintiems galiojančias Šengeno riboto teritorinio galiojimo vizas (LTV), kurias turint galima atvykti du ar daugiau kartų ir kurios galioja visose Šengeno erdvės valstybių teritorijose išskyrus Graikiją ir Ispaniją, nereikia turėti vizos tranzitui arba buvimui Kroatijoje ne ilgiau kaip 90 dienų.

Išvardinti dokumentai, pripažįstami kaip lygiaverčiai Kroatijai vizai, privalo galioti visą tranzito ar buvimo Kroatijos teritorijoje laiką.

Supaprastintas užsieniečių atvykimas galioja kol Kroatijoje nebus pradėtos taikyti visos Šengeno acquis nuostatos.

***

Užsieniečiai, norintys gauti Kroatijos vizą, prašymą gali užpildyti ir internetu, adresu crovisa.mvep.hr (puslapis prieinamas kroatų, anglų, rusų, ukrainiečių, turkų ir albanų kalbomis). Internetu užpildžius prašymą gauti vizą, reikia jį atspausdinti ir kartu su kitais reikalingais dokumentais pateikti atitinkamoje Kroatijos Respublikos ambasadoje/ konsulate, vizų centre arba akredituotoje turizmo agentūroje.

***

Prašymai gauti vizą gali būti pateikti VFS vizų centruose Alžyre, Armėnijoje, Baltarusijoje, Egipte, Filipinuose, Gruzijoje, Indijoje, Indonezijoje, Jordane, Kazachstane, Libane, Katare, Kuveite, Maroke, Nigerijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Omane, Rusijoje, Saudo Arabijoje, Tailande, Turkijoje, Jungtinių Arabų Emyratuose, Ukrainoje ir Vietname. Papildoma informacija apie kiekvienai valstybei taikomus reikalavimus yra prieinama Kroatijos užsienio ir Europos reikalų ministerijos svetainėje adresu http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

***

Jei turite klausimų apie Kroatijos vizų sistemą, galite siųsti elektroniniu paštu vize@mvep.hr.