Uvodna riječ


Cijenjeni posjetitelji,

Dobrodošli na internetske stranice Veleposlanstva Republike Hrvatske u Vilniusu.

Na ovim ćete stranicama pronaći brojne korisne informacije o odnosima Republike Hrvatske s Republikom Litvom, ali i o aktivnostima Veleposlanstva u Litvi. Iako je naše Veleposlanstvo osnovano prije kratkog vremena, krajem rujna 2015., nastavilo je posao koji je bio započet djelovanjem prethodnog Ureda Republike Hrvatske u Vilniusu, koji je djelovao od 2013. do 2015. godine.

Želja nam je ovim putem dodatno promicati dobre veze Hrvatske s prijateljskom Litvom, poglavito imajući u vidu činjenicu da ulaskom Hrvatske u euroatlantske integracije, a članstvom RH u EU-u i NATO-u te veze dobivaju dodatnu dimenziju i važnost. Svjedoci smo proširenju suradnje u području politike, gospodarstva, kulture i znanosti, a znatan broj litavskih turista koji posjećuju Hrvatsku dodatno doprinosi kakvoći naših odnosa s Litvom.

Na stranicama posvećenim konzularnim djelatnostima, hrvatski građani, kao i svi oni koji žele putovati u Hrvatsku ili se u njoj nastaniti, školovati ili raditi mogu naći odgovore na moguća općenita pitanja.

Ukoliko su vam potrebne opsežnije informacije o Hrvatskoj, srdačno vas pozivamo da koristite odgovarajuće linkove, koje možete naći na naslovnoj stranici.

Također vas pozivamo da podijelite s nama svoja mišljenja, ideje, prijedloge i pitanja.